De man die John en Linda de Mol een tijdlang heeft afgeperst is de 70-jarige Dirk Klaas M. een gepensioneerde voormalig eigenaar van twee vestigingen van drogisterij Guillaummette in Laren en Amsterdam. De afpers-opa blijkt zelf nogal rijk te zijn.

Dirk Klaas M. woont samen met zijn vrouw in het appartementencomplex ‘Hof van Beek en Royen’ in Zeist. De betreffende woning stond voor 625.000 euro te koop. Het gaat om een luxe appartement met vrij zicht op het bos, een 4-kamer hoekappartement met privé lift, 2 slaapkamers, een werkkamer, woonkamer, grote keuken en twee terrassen. De woning stond al sinds 2012 te koop.

De man blijkt niet arm te zijn, want het eigen vermogen van zijn BV’s zou 375.000 euro zijn. Hij perste en bedreigde familie De Mol vermoedelijk dus niet om het geld. Waarom een 70-jarige vermogende opa met blanco strafblad overgaat tot het afpersen en bedreigen van een heel gezin is vooralsnog een raadsel.

Afgelopen woensdag werd Dirk Klaas M. in zijn woning in Zeist aangehouden door de politie. Hij is uiteindelijk opgepakt na intensief klassiek recherchewerk. Zijn auto is gefotografeerd op de A1 en van daaruit is er verder gerechercheerd. De honderden tips die binnenkwamen nadat een signalement en compositietekening waren getoond hebben niets opgeleverd. Dirk Klaas M. blijkt niet op de man op de compositietekening te lijken.