Jumbo supermarkt ergens in Nederland.

Afperser Jumbo eist groot bedrag in bitcoins

Supermarktketen Jumbo wordt al enige tijd afgeperst door een onbekende man. De afperser eist een groot bedrag van Jumbo in bitcoins. Als er niet betaald wordt dreigt hij bommen te laten ontploffen bij supermarkten van de Jumbo.

Het is niet alleen bij dreiging gebleven want de afperser heeft in mei bij twee Jumbo-supermarkten in Groningen explosieven geplaatst. De eerste keer bij de Jumbo aan de Wilhelminakade. De tweede keer bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Kort daarop volgde een bommelding bij de Jumbo bij de Euroborg. Daar werd na onderzoek niets aangetroffen.

Begin juli stuurde de afperser een kaart naar de Jumbo aan de Veemarkt in Zwolle. In die kaart bleek een kleine hoeveelheid explosieve stof te zitten. De afperser had meerdere contact gezocht met de betreffende Jumbo vestiging in Zwolle.

De afperser eist een groot gedbedrag van de Jumbo.  Hij wil dit niet in contanten hebben maar in bitcoins. Dit heeft de politie bekendgemaakt. Op de website van de politie staat een groot gedeelte van het onderzoek in de hoop zo tot een oplossing te komen in deze afpersingszaak. Klik hier om naar de site van de politie te gaan.

Jumbo supermarkt ergens in Nederland.
Jumbo supermarkt ergens in Nederland.