Afspraak voor verkoop exclusieve sneakers mondt uit in beroving en schietpartij

Een afspraak om exclusieve sneakers te verkopen is in Rotterdam uitgemond in een beroving en schietpartij.

Een 30-jarige Rotterdammer heeft via social media een paar exclusieve sneakers te koop aangehoden. Hier kwam een reactie op en hij maakte een afspraak met een geïnteresseerde koper voor zondag 9 mei om 18.15 uur op de Houdringeweg. Terwijl hij in zijn auto aan het wachten was, zag hij vanaf de Eijsdenstraat twee jongens aan komen lopen.

De verkoop lijkt in eerste instantie gemoedelijk te verlopen, maar opeens geeft één van de jongens hem een klap en richten de twee een vuurwapen op de man. De jongens pakken spullen uit de auto van de man en rennen vervolgens een steegje tussen de huizen in. De man stapt in zijn auto om achter de jongens aan te gaan, maar dan schiet één van de twee daders op zijn auto. Dan nog geeft de man het niet op en gaat verder op zoek naar de daders, maar verliest ze uiteindelijk uit het oog.

De politie is een onderzoek gestart naar de beroving en beschieting en komt daarvoor graag in contact met getuigen en/of mensen die beschikken over camerabeelden in de omgeving van de Houdringeweg. Het onderzoek naar de beroving en schietpartij is in volle gang.