Agent politie Amsterdam op non-actief vanwege gelekte informatie Lil Kleine op juicekanaal

De Amsterdamse politie heeft een agent op non-actief gezet vanwege mogelijk lekken van informatie over Lil Kleine.

Dat meldt Shownieuws. Het zou gaan om een lek naar het juicekanaal Reality FBI. Er zijn screenshots gedeeld van een gesprek op Snapchat die een medewerker van de politie Amsterdam met een andere gebruiker had. Hierin werd beschreven hoe de rapper zich voelde in de cel. Het onderzoek naar de lek is in volle gang.

Na het verschijnen van een video in februari werd Jorik Scholten, zoals de artiest officieel heet, door de Amsterdamse politie aangehouden. In de video zou te zien zijn hoe Jaimie Vaes, zijn inmiddels ex-vriendin. werd mishandeld. Na drie nachten in de cel werd de rapper weer op vrije voeten gesteld. Het OM was het daar niet mee eens en is in beroep gegaan. De rechtbank bepaalde dat Lil Kleine weer vast moest worden gezet. Na twee weken detentie is hij door de rechtbank onder voorwaarden vrijgelaten.

Eerder dit jaar werd Lil Kleine al veroordeeld voor betrokkenheid bij een mishandeling in een club in Amsterdam. Hij kreeg hiervoor een werkstraf opgelegd. Daar is hij tegen in beroep gegaan. Vorig jaar werd Scholten aangehouden voor een vermeende mishandeling van zijn vriendin. Die zaak werd geseponeerd.