© crime-nieuws.nl

Agent uit Limburg verdacht van tippen kopstuk bende grootschalige handel in wiet

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een politieagent vervolgen die informatie zou hebben gelekt aan een verdachte van grootschalige handel in wiet.

Dat meldt 1Limburg. De agent zou de hoofdverdachte in een groot drugsonderzoek hebben getipt. Het gaat om een eigenaar van een autobedrijf in het Limburgse dorp Beek. Hij wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich bezighield met de handel in wiet. Daarnaast wordt de 38-jarige Dejvi G. alias Tony ook verdacht van handel in cocaïne.

Op 22 oktober vorig jaar kwam de politie in actie tegen de organisatie en heeft invallen verricht. Door de tip van de agent zou de hoofdverdachte zijn gevlucht naar het buitenland. G. zou naar zijn vaderland Albanië zijn vertrokken. Na bemiddeling door zijn advocaat heeft de verdachte zich twee maanden geleden gemeld bij de politie en zit sindsdien vast.

Het Openbaar Ministerie gaat de agent die in het onderzoek naar voren is gekomen vervolgen. Hij wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim. Zijn zaak zal naar alle waarschijnlijkheid medio 2022 behandeld worden bij de rechtbank.