Agent uitmaken voor eikel kost € 350

Donderdag 21 maart heeft een automobilist wegens belediging van een agent een boete van maar liefst € 350 gekregen. De beste man had gedurfd om een agent een eikel te noemen. En dat is erg!

’s Ochtends vroeg was een agent keihard aan het werk. Hij hield een zogenaamde radarsnelheidscontrole op de Provincialeweg N201. Rond half 11 zag de agent een BMW al toeterend voorbijrijden. De BMW-rijder was blijkbaar niet zo blij met de snelheidscontrole.

Ongeveer een uur later (11.20 uur) stond de agent nog steeds op dezelfde plek. Hij zag enkele auto’s vanuit de richting Vinkeveen hem passeren en hoorde dat hij uitgemaakt werd voor eikel. De agent keek en zag dat dit de bestuurder was die een uur eerder toeterde naar de agent. Hij gaf het kenteken direct door aan de meldkamer en die stuurde wat agenten op de bestuurder af.

Controle wees uit dat de auto op naam van een bedrijf stond. Daar reden agenten naar toe en konden de 49-jarige bestuurder van de BMW aanhouden wegens belediging.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg daar, in overleg met de officier van justitie, een boete van € 350 opgelegd.

Bron: Politie