Agent valt van ladder bij zoektocht naar wietplantages

Dinsdag 19 februari is in Zwolle een politieagent gewond geraakt toen hij tijdens een onderzoek naar een wietplantage van een ladder viel. De pechvogel is met rugletstel opgenomen in het ziekenhuis. Het was tenminste niet voor niks want in het pand ernaast werd inderdaad een wietplantage met circa 500 planten aangetroffen.

De politie was die dinsdagochtend druk bezig met een onderzoek naar wietplantages in en rondom Zwolle. Op een bedrijfsterrein aan de Eiffelstraat stelde de politie een onderzoek in. Ze vermoeden dat er op de eerste verdieping van een pand een wietplantage aanwezig was. Daarvoor moest iemand een ladder op om door het raam te kijken of er aanwijzingen waren voor hennepteelt.

Wat er toen precies gebeurd is, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de pechvogel van een hoogte van ongeveer 3 meter is gevallen en daarbij rugletsel heeft opgelopen. Direct werd een ambulance ingeschakeld en is de agent naar het ziekenhuis gebracht.

In het aangrenzende pand werd inderdaad een wietplantage aangetroffen en ontmanteld. Daar stonden zo’n 500 planten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bron: Politie