Agenten delen vanuit touringcar voor ruim 90.000 euro aan boetes uit voor telefoon achter stuur

De politie heeft vanuit een touringcar voor ruim 90.000 euro aan boetes uitgedeeld voor het in handen hebben van een telefoon.

De actie werd op donderdag gehouden in Brabant en Zeeland. Er 259 bestuurders beboet die een telefoon achter het stuur in handen hadden. Het gaat om meer dan 90.000 euro aan boetes die uitgedeeld zijn vanuit de touringcar.

Het risico op een ongeluk is 2,5 keer zo groot als verkeersdeelnemers met hun telefoon bezig zijn. Uit eerder onderzoek bleek dat 7 op de 10 Nederlanders berichten of meldingen ontvangen op hun mobiel als ze onderweg zijn. Twee derde leest die berichten tijdens het rijden. Tijdens de controle van afgelopen donderdag zijn er 94 automobilisten bekeurd voor het vasthouden van de telefoon. Twaalf weggebruikers kregen een boete voor overige verkeersfeiten. Ook de MONOcam werd ingezet. Op de A58 bij Bavel constateerde deze slimme camera 83 overtredingen en op de A4 bij Bergen op Zoom 60 overtredingen

De MONOcam is dit jaar al ruim 60 maal ingezet. De camera constateerde 3000 overtredingen met een totaal boetebedrag van 1 miljoen euro. Naast de MONOcam, zijn er tijdens controles op afleiding in het verkeer in de eenheid Zeeland-West-Brabant door agenten ruim 7500 automobilisten aan de kant gezet en bekeurd.