Agenten gewond na belaging bij school tijdens conflict jongeren

Twee agenten raakten donderdag 7 september gewond toen zij belaagd werden bij een school aan de Delflandlaan in Voorburg. De agenten kwamen ter plaatse vanwege een conflict tussen jongeren. De jongeren richtten zich vervolgens tegen de agenten.

De politie kreeg omstreeks 16.00 uur de melding over onrust bij de school. Een conflict tussen meerdere jongeren zou hiervan de oorzaak zijn geweest.

Een verdachte gaf geen gehoor aan aanwijzingen van de agenten die op de melding af waren gegaan. Toen een van de agenten deze jongen staande hield, werd hij daarin belemmerd door de moeder van de jongen. Deze verdachte richtte zich vervolgens tot de andere agent en pakte haar met een nekklem beet. Bij de worsteling die volgde raakte haar collega, die te hulp schoot, gewond.

Agenten gewond

Een van de agenten raakte gewond aan haar arm en de andere agent raakte gewond aan zijn been. Beide agenten zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Verdachte aangehouden

De verdachte, een 14-jarige jongen uit Den Haag, is aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, belediging en mishandeling van een ambtenaar.

Rechercheonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.