In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus hebben twee politieagenten in New York een tiener (14) doodgeschoten. De tiener was gewapend en weigerde zijn vuurwapen neer te leggen waarna hij onder vuur werd genomen.

De twee agenten waren zaterdagnacht op patrouille in de New Yorkse wijk de Bronx toen ze de 14-jarige jongen zagen. Ze zagen hoe de tiener Shaaliver Douse al schietend achter een man aan rende.

Daarop sommeerden de agenten hem om zijn vuurwapen te laten vallen maar daar had de tiener blijkbaar geen zin in en schoot. De agenten zagen zich op dat moment genoodzaakt om het vuur te openen en schoten gericht op hem. De tiener werd in zijn hoofd geraakt en was op slag dood.

Ondanks zijn jonge leeftijd blijkt Douse al het nodige op zijn kerfstok te hebben. Zo is hij aangeklaagd voor wapenbezit en poging tot moord. Voor deze zaken had hij 23 augustus voor moeten komen en dus geldt er ‘Innocent until proven guilty’ zoals ze dat zeggen. Hij heeft in ieder geval wel de schijn tegen als hij twee weken voordat hij moet voorkomen al schietend door New York rent.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl