'To protect and serve' is niet echt waar deze agenten mee bezig zijn © screenshot

Agenten in VS wéér in opspraak na hardhandige arrestatie man met kunstbeen

Amerikaanse agenten zijn wéér in opspraak geraakt na een hardhandige arrestatie van een donkere man met een kunstbeen in San Francisco.

Op YouTube is een video gepost waarop de gehele arrestatie te zien is. Zo is te zien dat vijf agenten de man, die slechts één been heeft, proberen te boeien. Eén van de agenten gaat daarbij zelfs op de kunstbeen van de verdachte staan.

Te horen is dat de man het uitschreeuwt van de pijn en vraagt aan de agenten of ze los kunnen laten. Op een bepaald moment zakt zelfs zijn broek af. Het duurt minuten voor agenten zijn broek weer ophijsen. De arrestatie duurt ruim 11 minuten en eindigt als de man in een rolstoel wordt gezet.

Gelukkig hebben we tegenwoordig telefoons met videocamera’s anders zouden dit soort misstanden niet bekend zijn bij het grote publiek. Een goede oplossing voor politiegeweld en geweld tegen de politie zou zijn als alle agenten gewoon een bodycam zouden dragen die niet uitgezet kan worden. Dan ontstaan er geen misverstanden en kunnen agenten ook niet meer zeuren dat de video het niet hele incident laat zien, wat ze vaak beweren.

'To protect and serve' is niet echt waar deze agenten mee bezig zijn © screenshot
‘To protect and serve’ is niet echt waar deze agenten mee bezig zijn © screenshot