De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

AK-47’s gepakt bij invallen verdachten cocaïnehandel Leeuwarden

De politie Leeuwarden heeft in verband met een onderzoek naar de handel in cocaïne op meerdere locaties invallen gedaan. Daarbij zijn arrestaties verricht is geld in beslag genomen en zijn AK-47’s aangetroffen.

De politie had het vermoeden dat een groep Leeuwarders op grote schaal cocaïne verkochten aan gebruikers in Leeuwarden en omstreken. De klantenkring bestond naar schatting uit circa 200 personen.

Gedurende het onderzoek kwamen diverse verdachten in beeld, die zich binnen de groep bezig hielden met de inkoop en de verkoop van de cocaïne. Het vermoeden bestaat dat de omzet over de afgelopen tijd enkele tonnen bedraagt. Waarschijnlijk wordt de handel in auto’s gebruikt om het drugsgeld wit te wassen.

De politie deed invallen in zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg. Daarbij werd een drugs- en geldhond ingezet. Er is geld (enkele tienduizenden euro’s), automatische vuurwapens (twee AK-47’s) en munitie aangetroffen en in beslag genomen.

Verder is er beslag gelegd op bankrekeningen en aan vermoedelijk verdovende middelen is er een hoeveelheid hennep en cocaine in beslag genomen. In totaal zijn 12 auto’s, een speedboot en twee scooters in beslag genomen. In totaal zijn acht verdachten aangehouden in leeftijd van 25 tot 33 jaar. Allen zijn ze afkomstig uit Leeuwarden.