De man die in 2011 zijn vriendin in en een politieagent doodde in Baflo, heeft in hoger beroep een 22 jaar lagere straf opgelegd gekregen. Eerder was Aalsam S. veroordeeld tot 28 jaar celstraf voor de dubbele moord.

In 2011 sloeg Alasam S. zijn 29-jarige vriendin Renske Hekman dood met een brandblusser. Hij sloeg op de vlucht en toen agenten hem wilden arresteren in de buurt van een treinstation, wist hij na een worsteling het dienstwapen van een agent te pakken en te schieten. Hierbij werd de 48-jarige politieagent Dick Haveman dodelijk geraak. Zijn 22-jarige collega raakte gewond. Ook schoot S. op twee dorpsbewoners, waarbij een 72-jarige omwonende werd getroffen door een kogel.

Het OM ging voor de rechtbank uit van twee keer moord en eiste een levenslange celstraf. De rechtbank legde toen een celstraf van 28 jaar op. In het hoger beroep kwam het OM uit op twee keer doodslag inplaats van moord. Dit mede door de door de Hoge Raad aangescherpte criteria voor moord. Het OM eiste in hoger beroep 22 jaar cel. Omdat S. een psychose zou hebben gehad ten tijde van de moorden heeft het hof besloten de eis van 22 jaar niet over te nemen en S. te veroordelen tot 6 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.