Albanese taxichauffeur aangehouden voor vervoer personen en cocaïne van en naar drugspanden

De politie heeft na een onderzoek een Albanese taxichauffeur aangehouden die in Amsterdam blokken cocaine van en naar drugspanden vervoerde.

Naar aanleiding van een vermoeden dat de 51-jarige taxichauffeur zijn werkzaamheden gebruikte als dekmantel voor het faciliteren van drugshandel. Tijdens het onderzoek bleek dat de taxichauffeur personen van en naar drugspanden vervoerde én bleek dat hij in zijn taxi meerdere kilo’s cocaïne vervoerde. De woning van deze taxichauffeur is woensdag door de politie doorzocht en zijn taxi is in beslag genomen.

Binnen de klantenkring van de taxichauffeur zaten, volgens de politie, ook leden van een internationaal opererende criminele organisatie. Na een rechtshulpverzoek van de Deense autoriteiten werden door de Amsterdamse politie nog twee panden doorzocht en werd een 45-jarige man op Schiphol aangehouden. Hierbij werd een auto met verborgen ruimte, een grote hoeveelheid harddrugs en een aanzienlijk contant geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. De Deense autoriteiten hebben om de overlevering van de 45-jarige verdachte verzocht.