Blokken heroïne gevonden in verborgen ruimte. © Politie

Albanezen gepakt met partij cocaïne, heroïne en vuurwapen na anonieme tip

De Rotterdamse politie heeft na een tip over een verdacht voertuig een partij heroïne, cocaïne en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Zes Albanezen zijn aangehouden bij de politieactie.

Agenten stelden dinsdagochtend een onderzoek naar aanleiding van een tip over een verdacht voertuig op de Lodewijk Pincoffsweg. De betreffende auto werd in de gaten gehouden en kort daarna stopte een auto met Frans kenteken bij de wagen en werden er spullen overgeladen.

De verdachte auto vertrok daarna en reed richting snelweg. De politie zette de achtervolging in en gaf de bestuurder een stopteken net voor hij de snelweg opreed. Bij controle stuitten zij op een verborgen ruimte waarin pakketjes drugs zaten. Het bleek te gaan om in totaal 6,5 kilo heroïne. De bestuurder, een 45-jarige Albanees, werd aangehouden.

Na de drugsvangst werd besloten om ook een woning te controleren. Bij een inval troffen agenten een vuurwapen en drugs aan. In de woning waren een 21-jarige Albanese vrouw en twee Albanese mannen van 23 en 45 jaar aanwezig. Ook zij werden aangehouden. De mannen zouden betrokken zijn geweest bij het verplaatsen van de pakketjes tussen de twee auto’s.

Na een tip van een buurtbewoner die meldde dat er regelmatig mensen van deze woning naar een andere woning in dezelfde straat over en weer liepen, besloot de politie om ook daar een inval te doen.

Daarbij troffen agenten opnieuw verboden zaken aan. In het pand lag 700 gram cocaïne en een zak vol met kogels. Twee mannen, wederom Albanezen (40 en 47 jaar), zijn aangehouden. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig nog vast. De recherche onderzoekt de zaak.