© Pexels / Pixabay

Alec Baldwin aangeklaagd voor doodslag na fataal schietincident op filmset

In de Amerikaanse staat New Mexico is acteur Alec Baldwin aangeklaagd voor doodslag in verband met het fatale schietincident dat plaatsvond tijdens opnames van de film “Rust” in 2021. Cameravrouw Halyna Hutchins kwam om het leven nadat ze geraakt werd door een kogel uit een revolver die Baldwin vasthield.

Eerder werd bekendgemaakt dat de acteur niet vervolgd zou worden voor de dood van Hutchins. De aanklager stelt nu echter dat er nieuw bewijs is opgedoken, wat voldoende is om Baldwin voor de jury te laten verschijnen.

Het schietincident vond plaats op een filmset in New Mexico, waar Baldwin tot twee keer toe een pistool uit het holster trok. De tweede keer ging het pistool af, met de fatale verwonding van Hutchins tot gevolg. Een regisseur raakte eveneens gewond.

Baldwin heeft altijd beweerd dat hij de trekker nooit heeft overgehaald. Het nieuwe onderzoek wijst echter uit dat dit wel het geval is. De FBI constateerde schade aan de revolver, en experts hebben het wapen gereconstrueerd om een duidelijker beeld te krijgen van het incident.

Het wapen zou tijdens de opnames niet geladen mogen zijn. De wapenexpert die verantwoordelijk was voor de wapens op de set staat ook terecht; haar proces begint in februari.