Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgd voor zedendelicten rond The Voice of Holland, zaak Marco Borsato geseponeerd

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen in verband met zedendelicten gelinkt aan het televisieprogramma The Voice of Holland (TVOH).

De zaken tegen zanger Marco Borsato worden wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Hiermee zijn in alle vier de zaken rondom het televisieprogramma The Voice of Holland vervolgingsbeslissingen genomen. Alle betrokkenen zijn hierover geïnformeerd, meldt een woordvoerder van justitie.

De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de vermeende zedendelicten door vier personen rondom het programma. Daaruit is gekomen dat nu twee personen zullen worden vervolgd. Ali B wordt verdacht van zedendelicten met drie meerderjarige vrouwen. De verdenking heeft betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Eén van die drie verdenkingen is TVOH-gerelateerd. De aangifte van een vierde vrouw, tegen dezelfde verdachte, zal worden geseponeerd. Deze aangifte is ook gerelateerd aan TVOH, maar uit de onderzoeksbevindingen is volgens het OM niet gebleken dat er sprake is van een strafbaar feit.

Ook de 51-jarige Jeroen Rietbergen zal worden vervolgd. Hij wordt verdacht van een zedendelict dat in februari 2018 zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s waar The Voice of Holland werd opgenomen.