Een Tilburgs gezin is afgelopen weekend in Amsterdam met veel bombarie van de weggehaald door de politie. Pas nadat de politie het betreffende voertuig aan de kant had gezet bleek het om een enorme vergissing te gaan.

Zaterdagmiddag kwam er melding van een getuige die zou hebben gezien dat er een loop van een vuurwapen uit een auto stak. Daar reageerde de politie kordaat op en rukten uit met een aantal politiewagens.

Toen ze het bewuste voertuig in het vizier hadden dwongen ze deze aan de kant en met megafoons werd het gezin geïnstrueerd om op straat te knielen en de handen in de nek te leggen. De vier volwassenen werden daarop in de boeien geslagen.

Niet veel later had de politie door dat het hier om een vergissing gaat. Het vuurwapen dat gezien zou zijn bleek een speelgoedgeweertje te zijn die het 3-jarige zoontje van de bestuurder had gewonnen op de kermis in Tilburg.

De Amsterdamse politie heeft laten weten dat er volgens hen goed gehandeld is. “Als er een melding is van een mogelijk vuurwapen in een auto, dan handelen we zoals we getraind zijn,” aldus een woordvoerder van de politie.

Het Tilburgs gezin heeft in ieder geval laten weten het hier niet bij te laten zitten en een klacht in te zullen gaan dienen tegen de politie.