Amerikaans echtpaar dat vuurwapens richtte op Black Lives Matter-demonstranten aangeklaagd

Een Amerikaans echtpaar dat vuurwapens richtte op Black Lives Matter-demonstranten, wordt strafrechtelijk vervolgd.

Mark en Patricia McCloskey gingen vorige maand viral nadat er een video opdook waarin te zien was dat de twee hun wapens richtten op demonstranten. Het echtpaar zegt bang te zijn geweest dat er iets zou gebeuren met hun huis van een miljoen dollar. Daarop besloten ze met vuurwapens voor de deur te gaan staan en hebben meerdere keren hun wapens gericht op BLM-demonstranten.

De aanklager in St. Louis heeft nu besloten om tot vervolging over te gaan. Volgens de aanklager veroorzaakte het echtpaar een gevaarlijke situatie tijdens een verder vreedzaam protest. ‘Het is verboden om op een dreigende manier met wapens te zwaaien. We moeten het recht om vreedzaam te protesteren verdedigen en iedere vorm van intimidatie wordt daarbij niet getolereerd.’

De twee bewoners kwamen tijdens de Black Lives Matter-demonstratie naar buiten, richtten hun semi-automatische vuurwapen en handpistool op de demonstranten en riepen dat ze moesten doorlopen. Volgens de advocaat van het echtpaar hebben de McCloskey’s geen misdrijf begaan en hij snapt dan ook niet waarom de aanklager heeft besloten om de twee te vervolgen.