De Amerikaanse FBI heeft een acteur aangehouden die beweerde een medicijn te hebben tegen het coronavirus en miljoenen aan investeringen zocht.

Het gaat om de 53-jarige Keith Lawrence Middlebrook uit Californië. De man claimde op Instagram en andere platformen online dat hij in het bezit zou zijn van een medicijn tegen het coronavirus. Middlebrook zocht investeerders en vroeg om miljoenen voor het zogenaamde ‘corona medicijn’.

Een agent van de FBI maakte een afspraak met de acteur en deed zich voor als potentiële investeerder. Middlebrook leverde wat pillen waarvan hij beweerde dat ze beschermen tegen corona en/of het virus zelfs genezen. Direct na overhandiging werd de acteur aangehouden en vastgezet.

De Amerikaanse politie treedt hard op tegen mensen die een slaatje proberen te slaan uit het coronavirus. Oplichters die beweren een medicijn te hebben en dit doorverkopen aan gedupeerden riskeren een langdurige gevangenisstraf. De acteur zit voorlopig vast op verdenking van oplichting. De FBI onderzoekt de zaak.