De Amerikaanse acteur Jussie Smollett heeft in de rechtbank verklaard onschuldig te zijn inzake het in scène zetten van een racistische en homofobe mishandeling.

Volgens de aanklagers zou de acteur bij de politie valse verklaringen hebben afgelegd over een vermeende mishandeling in januari 2019. Een speciaal aanklager werd aangesteld om die zaak opnieuw te onderzoeken en heeft voor deze zaak zes nieuwe aanklachten tegen de acteur geformuleerd.

In maart werden alle aanklachten tegen Smollett wegens het doen van een valse aangifte over de vermeende mishandeling ingetrokken. De stad Chicago eiste 115.000 euro van de acteur in verband met de kosten die gemaakt zijn voor het onderzoek na de valse aangifte. Smollett was het daar niet mee eens en heeft op zijn beurt Chicago aangeklaagd voor laster.

De acteur deed in 2019 aangifte nadat hij op 29 januari 2019 zou zijn belaagd door twee mannen. Volgens Smollett riepen de twee ‘Make America Great Again’ terwijl ze een touw om zijn nek deden en een vloeistof over hem heen zouden hebben gegoten. De politie onderzocht de zaak en kwam tot de conclusie dat de mishandeling van A tot Z verzonnen was.