Amerikaanse complotdenker Alex Jones moet nog eens 473 miljoen dollar schadevergoeding betalen

De Amerikaanse complotdenker Alex Jones is veroordeeld tot het betalen van nog meer schadevergoedingen. Het totale bedrag komt daardoor op bijna 1,5 miljard dollar.

De schadevergoedingen zijn toegekend in verband met valse claims van Jones over de schietpartij op een basisschool in Sandy Hook. De eisers waren familieleden van twintig kinderen en zes personeelsleden die in december 2012 werden neergeschoten op Sandy Hook Elementary School. Jones beweerde jarenlang dat het bloedbad werd opgevoerd als onderdeel van een complot van de regering om de wapens van Amerikanen af ​​te nemen.

Een maand geleden werd Jones voor deze beweringen veroordeeld door een jury in Connecticut tot het betalen van 965 miljoen dollar aan de familieleden van de doodgeschoten slachtoffers. Na een nieuwe uitspraak komt daar nu dus een bedrag van 473 miljoen dollar bij.

De teller voor de complotdenker staat nu op bijna 1,5 miljard dollar aan schadevergoedingen. Alle bezittingen zijn bevroren en Jones zegt failliet te zijn. Er loopt nog een derde zaak in Texas dus de schadevergoedingen kunnen nog verder de pan uit rijzen.