Amerikaanse rapper ASAP Rocky officieel vervolgd voor mishandeling in Zweden

De Amerikaanse rapper ASAP Rocky wordt officieel vervolgd voor mishandeling in Zweden.

Het Openbaar Ministerie van Zweden heeft donderdag bekendgemaakt dat Rakim Mayers, zoals de rapper officieel heet, en twee mannen uit zijn entourage worden vervolgd voor mishandeling. De drie verdachten moeten de rechtszaak in voorarrest afwachten. ASAP Rocky zit inmiddels al drie weken in voorarrest en heeft veel optredens af moeten zeggen. Wanneer hij voor de rechter gaat verschijnen is niet bekend.

De 30-jarige rapper zit al enige tijd vast na een vechtpartij in Stockholm. Op beelden die ASAP Rocky zelf deelde is te zien hoe de groep op een van de mannen inslaat. De slachtoffers zouden ASAP Rocky en zijn beveiligers geruime tijd hebben lastiggevallen. Te zien en te horen is hoe de rapper de mannen meerdere keren vraagt om hun met rust te laten.

Recent werd nog bekend dat Kim Kardashian en Kanye West de Amerikaanse president Donald Trump zouden hebben gevraagd om ASAP Rocky te helpen. Trump zou gebeld hebben met de Zweedse autoriteiten maar tot nu toe heeft dit niets opgeleverd. De rapper riskeert nu samen met de mannen uit zijn entourage een gevangenisstraf in Zwedem.