Amerikaanse rapper minuten na vrijlating uit gevangenis doorzeefd met kogels bij liquidatie

Een Amerikaanse rapper is minuten na vrijlating uit de gevangenis, doorzeefd met kogels bij een liquidatie.

De schietpartij vond volgens een woordvoerder van de politie plaats in Miami. Baby Cino, wiens echte naam Timothy Starks is, werd woensdag vrijgelaten uit het Turner Guilford Knight Correctional Center nadat hij was aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, melden lokale media.

Starks werd door een vriend opgehaald en had zijn polsbandje voor gedetineerden nog om. Terwijl de rapper en zijn vriend in de rode Nissan zitten worden ze plotseling hevig onder vuur genomen. Er werden zeker veertig kogels afgevuurd. Hierbij werd Starks meerdere keren geraakt, waaronder in zijn hoofd. De Nissan crashte en de schutters sloegen op de vlucht.

Dante Collins Banks, de vriend die Starks die ophaalde uit de gevangenis, werd ook in zijn buik geraakt en behandeld in een ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar. De politie van Miami heeft een groot onderzoek ingesteld maar nog geen verdachten in beeld.

De liquidatie heeft mogelijk te maken met een conflict tussen straatbendes. Starks, bekend van zijn nummer ‘Big Haiti Shottas’, zou banden hebben met de Boss Life-bende in Little Haiti, volgens bronnen. De politie van Miami doet geen uitspraken over mogelijke verbanden met bendes.