© Pexels

Amerikaanse rapper Tay K veroordeeld tot 55 jaar gevangenisstraf voor moord

De Amerikaanse rapper Tay K is veroordeeld tot 55 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een moord in 2016.

Het gaat om de 19-jarige Taymor McIntyre alias ‘Tay K’. Toen de rapper 16 jaar oud was is hij betrokken geweest bij een woningoverval in Mansfield, Texas. Het ging er zeer gewelddadig aan toe en bij de overval kwam een 21-jarige man om het leven. Na onderzoek hield de politie zes personen aan waaronder de rapper.

Enige tijd na de aanhouding mocht Tay K zijn rechtszaak met een enkelband om thuis afwachten. Dit ging tot een bepaald moment goed en daarna knipte de rapper zijn enkelband af en sloeg op de vlucht. Terwijl hij op de vlucht was bracht Tay K een album uit waarin hij refereerde aan zijn status als voortvluchtige. In mei 2017 werd hij uiteindelijk aangehouden en vastgezet.

De rechtbank heeft de 19-jarige nu veroordeeld tot 55 jaar cel en het betalen van 21.000 dollar aan boetes. De rapper riskeert nog meer celstraf want terwijl hij op de vlucht was zou hij een 23-jarige man hebben doodgeschoten. Deze zaak loopt nog en hiervoor zal hij binnenkort wederom voor de rechter verschijnen en riskeert levenslang.