Amerikanen aangehouden voor moord in Limburgse Bergen

In de Verenigde Staten zijn drie verdachten aangehouden voor een moord in Bergen.

De drie verdachten zijn op verzoek van de Limburgse politie aangehouden in Mississippi, Connecticut en Colorado. Het gaat om mannen van 34, 39 en 51 jaar oud. Ze worden verdacht betrokken te zijn bij de moord op een 58-jarige man uit Bergen in november 2019. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van een uitgebreid internationaal opsporingsonderzoek waarbij nauw is samengewerkt met de Amerikaanse justitiële autoriteiten, aldus de politie.

De drie verdachten zitten momenteel in hechtenis. Ze zijn in afwachting van de uitlevering naar Nederland. Eerder al werd in deze zaak en op verzoek van het Openbaar Ministerie een 51-jarige Zwitser in Noord-Macedonië aangehouden. Dit gebeurde in augustus 2020. Hij is inmiddels uitgeleverd naar Nederland. De Zwitser zit momenteel in hechtenis en is in afwachting van het verdere verloop van dit onderzoek. Het is nog niet duidelijk wanneer de Amerikanen uitgeleverd worden aan Nederland.

Het onderzoek naar dit misdrijf is in 2019 opgestart. Op dinsdag 26 november 2019 werd in een woning op de Roefsstraat een dode man aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat het om de 58-jarige bewoner ging en dat hij met geweld om het leven was gebracht. De politie heeft direct een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet.