Een Amsterdammer is aangehouden voor de drugssmokkel van een partij cocaïne van om en nabij de 10 miljoen euro. De man liep tegen de lamp op een wel heel klunzige manier. Hij kwam klem te zitten tussen de deuren op Schiphol.

Dan heb je echt pech. Je smokkelt 40 kilogram cocaïne uit de Dominicaanse Republiek. Je komt door alle douanes heen en dan gaat het bij de uitgang van Schiphol helemaal mis.

De drugssmokkelaar was maar een paar stappen verwijderd van de uitgang toen hij met zijn koffers klem kwam te zitten tussen een deur. De man raakte direct in paniek en liet zijn koffers met 10 miljoen, straatwaarde volgens de marechaussee, aan cocaïne ter plekke achter en vluchtte weg.

Nu ruim een jaar later is de drugssmokkelaar aangehouden. Het gaat om een 39-jarige Amsterdammer. Hij zit vast inzake drugssmokkel. Onderzocht wordt of er mogelijk medewerkers van luchthaven Schiphol betrokken zijn geweest bij de drugssmokkel.

UPDATE: 10 miljoen is wel erg veel voor 40 kilo coke. Volgens de marechaussee zou de partij een straatwaarde van 10 miljoen hebben. Dat is in ieder geval niet op de Nederlandse straten.