Amsterdammer geliquideerd in Medellin in Colombia

In Medellin in Colombia is een man uit Amsterdam geliquideerd. Het zou gaan om de 23-jarige Mitchell Jansen die al enige tijd vermist was. De man is een bekende van de politie.

Dat meldt Het Parool. Mitchell Jansen maakte volgens de krant deel uit van een groep veelal jonge criminelen uit Amsterdam-Oost. De groep is met verschillende liquidaties en poging tot in verband gebracht door de politie. Op 15 december 2014 troffen agenten een partij vuurwapens, een patroonhouder voor een automatische wapen een grote hoeveelheid munitie aan in een kelderbox van de geliquideerde Mitchell Jansen.

Op een pistool uit de kelderbox werd DNA aangetroffen van één van de vier mannen die in mei veroordeeld zijn voor het voorbereiden van een liquidatie. De mannen werden op 1 februari 2015 op de Knokkestraat in Amsterdam-West klemgereden en aangehouden.

Eén van de klemgereden mannen was volgens de rechtbank ook betrokken bij de voorbereiding van de mislukte poging tot liquidatie van Chahid Yakhlaf op 1 november 2014 in de Poortdreef in Almere. Een jaar later werd Yakhlaf alsnog geliquideerd bij een camping in Kerkdriel