© crime-nieuws.nl

Amsterdammer in gevangenis aangehouden voor vergismoord (liquidatie) in Beuningen

De politie heeft in het onderzoek naar de vergismoord/liquidatie van Mehmet Kilicsoy een verdachte aangehouden in de gevangenis.

Het gaat om een 21-jarige man uit Amsterdam die al vastzat in verband met een ander moordonderzoek. Hij is in zijn cel aangehouden voor de liquidatie in Beuningen. De verdachte kwam volgend een woordvoerder in beeld op basis van sporen. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zal over twee weken voor de raadkamer moeten verschijnen.

Op 6 juli 2020 werd de 49-jarige Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam is na uitgebreid onderzoek tot de conclusie gekomen dat de daders zich vergist moeten hebben en dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is. Tot nu toe is niet duidelijk geworden wie dan wel het beoogde doelwit was.

In verband met het onderzoek werden eerder al zeven verdachten aanhouden voor enige betrokkenheid bij de zaak. Daarnaast zijn er drie mensen opgepakt die auto’s gestolen zouden hebben die bij de aanslag gebruikt zijn. Het onderzoek naar de moord is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.