© crime-nieuws.nl

Amsterdammer op heterdaad gepakt na aanslag met explosief in Utrecht

In Utrecht is een Amsterdammer op heterdaad gepakt bij een aanslag met een explosief.

Een getuige zag afgelopen nacht rond 2.15 uur hoe een persoon iets neerlegde bij een woning aan de Tweede Westerparklaan. Kort daarna volgde er een explosie. De dader sloeg rennend op de vlucht maar de getuige achtervolgde hem en belde de hulpdiensten.

Meerdere eenheden van de politie zijn met spoed ter plaatse gegaan en konden de verdachte aanhouden. Het bleek een 16-jarige jongen uit Amsterdam te zijn. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. De politie gaat uit van een doelgerichte aanslag en heeft een groot onderzoek gestart.

Nader onderzoek door onder andere de Forensische Opsporing moet helderheid geven in de aard van het explosief. De politie gaat daarnaast een buurtonderzoek doen. De aanslag heeft mogelijk een link met een eerder incident op donderdag 6 oktober. De bewoner van dat pand is inmiddels ondergebracht op een adres.

In afwachting van het onderzoek is de woning per direct gesloten op last van burgemeester Sharon Dijksma voor de duur van een maand. Het sluiten van de woning is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen.