Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Amsterdammer uitgeleverd vanuit Dubai door justitie verdacht van liquidatie ‘Jack Sparrow’

De Amsterdammer Khalid J. wordt door justitie aangeklaagd voor betrokkenheid bij de liquidatie van Massod Amin Hosseini alias ‘Jack Sparrow’.

Dat meldt Het Parool. De 35-jarige Khalid J. werd enige tijd geleden aangehouden in Dubai en uitgeleverd aan Nederland. Tijdens de inleidende zitting bleek dat J., die al aangeklaagd werd voor lidmaatschap van een criminele organisatie met liquidaties als oogmerk, nu ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Amin Hosseini.

De moord vond op 3 september 2014 plaats in de Pisuissehof in Osdorp. Het slachtoffer werd in een auto doodgeschoten. Er was geen sprake van een worsteling of iets dergelijks waardoor de politie en justitie ervan uitgaan dat Amin Hosseini geliquideerd werd door een bekende. Zijn eigen groep zou hem om het leven hebben gebracht.

Reden voor de liquidatie zou de foute liquidatie op Stefan Regalo Eggermont zijn. De man werd doodgeschoten maar bleek niets te maken te hebben met criminele activiteiten. De dader, vermoedelijk Amin Hosseini, zou Omar L. hebben willen liquideren. De inmiddels tot levenslang veroordeelde L. reed in dezelfde auto als Regalo Eggermont.

Na de liquidatie was er paniek in de groep wat blijkt uit onderschepte PGP-berichten. ‘Bro Jack heeft grote fout gemaakt serieus heel groot bro serieus bro serieus man is niet die man is niet die kenteken is niet die auto bro sanggggg ben gwn dood geschrokken.’ Aldus een onderschept PGP-bericht.

De advocaat van Khalid J. is het niet eens met de conclusies van justitie en de rechtbank was het hier mee eens. Er is volgens de rechters momenteel vooralsnog te weinig bewijs om J. in voorarrest te nemen inzake de liquidatie.