Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Amsterdammer verdacht van drugshandel gepakt door sportieve rijstijl van klant

Een verdachte van drugshandel is in Hoogerheide gepakt door de sportieve en opvallende rijstijl van één van zijn klanten.

Op vrijdagmiddag zagen agenten een auto met een Belgisch kenteken waarvan de chauffeur er een sportieve rijstijl op na hield. Bij garageboxen in de Suijkerbuijkstraat in Hoogerheide verklaarde de automobilist dat hij een afspraak had om drugs te kopen. Een ogenblik later kwam er een andere auto de straat in rijden. De bestuurder schrok zichtbaar van de aanwezigheid van de politie en maakte aanstalten om weg te rijden. De man kreeg echter een stopteken van de agenten en voldeed hieraan. Agenten controleerden de papieren van de (huur)auto en vorderden de uitlevering van alle aanwezige drugs, maar de bestuurder verklaarde niets bij zich te hebben.

Tijdens de controle leek de man mee te werken maar ging er opeens plotseling rennend vandoor. De agenten renden achter hem aan en zagen hem op zijn vlucht iets weggooien. De werd kort daarna door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, die in de buurt waren, staande gehouden. De verdachte, een 26-jarige Amsterdammer, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar legde hij een verklaring af. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de plaats waar de agenten hadden gezien dat de verdachte iets weggooide werd een zakje met verschillende envelopjes cocaïne en brokjes hasj aangetroffen. De man had ook nog een geldbedrag van bijna 1600 euro in zijn bezit. Hij kon niet aantonen waar dit geld vandaan kwam.