Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Amsterdammer voor de rechter voor dubbele moord na mislukte heroïne drugsdeal

In Amsterdam staat vandaag de 51-jarige Seref C. voor de rechter in verband met een dubbele moord op een echtpaar in Slotermeer. De moord zou mogelijk te maken hebben met een mislukte drugsdeal.

Op 6 november 2013 zagen buurtbewoners hoe een man de 52-jarige Fatma Dikayak doodstak voor haar deur van haar huis in de Israël Queridostraat. Kort daarvoor hoorden verschillende getuigen geschreeuw uit de woning komen. De woning deelde zij met haar vriend, de 63-jarige Sait Oyunlu. Hij lag zwaargewond in het huis. Uit onderzoek bleek ook hij te zijn neergestoken. Zowel de vrouw als de man bezweken ter plekke aan hun verwondingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Seref C. het echtpaar om het leven heeft gebracht die noodlottige dag. De vermoorde Sait Oyonlu stond bekend als groothandelaar in heroïne. Hij verkocht kilo’s uit Turkije en Azië door aan tussenhandelaren. Het OM denkt dat er een mislukte drugsdeal vooraf ging aan de dodelijke steekpartij. Het proces tegen C. zal zeker vier dagen in beslag nemen.

Eerder stond Seref C. ook al voor de rechter in verband met een mogelijke liquidatie. Het ging toen om de moord op garagehouder Mahmut Karaman die in 2014 in Valkenswaard werd doodgeschoten. In die zaak is hij vrijgesproken inzake de liquidatie maar wel veroordeeld voor het in brand steken van de vluchtauto. Het OM is in hoger beroep gegaan.