Amsterdammers gepakt met revolver en latex handschoenen in tasje bij controle A2

De politie in Amsterdam heeft bij een controle op de A2 een geladen revolver en latex handschoentjes aangetroffen in tasje.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen afgelopen nacht rond 01.30 uur op de A2 bij Abcoude een auto in de richting van Amsterdam rijden die volgens de politiesystemen eerder gezien was bij verdachte situaties. De agenten besloten de auto te controleren en gaven de bestuurder het teken ‘POLITIE VOLGEN’.

Tijdens de controle roken agenten direct de geur van wiet. De eigenaar van de auto was zelf niet aanwezig en bij de identiteitscontrole konden twee van de vier inzittenden zich niet identificeren. Bij verder onderzoek in het voertuig stuitten de agenten op een tasje met daarin latex handschoentjes en een revolver. De revolver bleek geladen met scherpe patronen.

Na de wapenvondst zijn alle inzittenden, vier mannen, direct aangehouden. Het gaat om Amsterdammers van 21, 19, 18 en 17 jaar oud. In de auto werden verder nog negen bankpassen op naam van andere personen aangetroffen. De auto, het vuurwapen en de bankpassen zijn in beslag genomen. Het vuurwapen wordt door forensische experts nader onderzocht. De verdachten zijn vastgezet voor verhoor.