© crime-nieuws.nl

‘Amsterdamse rapper Chivv aangehouden in onderzoek naar roven miljoenen met phishing’

De bekende Amsterdamse rapper Chivv is aangehouden in een onderzoek naar phishing waarbij voor miljoenen zou zijn buitgemaakt.

Dat schrijft Het Parool. Op verzoek van de Belgische politie kwamen agenten recent in actie en hebben doorzoekingen verricht in Amsterdam, Midden Nederland, West Brabant, Rotterdam, Oost Nederland en Den Haag. Op 24 verschillende locaties vielen agenten binnen. Hierbij zijn onder meer een vuurwapen, designer kleding, dure horloges en tienduizenden euro’s aan cash geld in beslag genomen.

De politie heeft bij de actie in totaal negen personen aangehouden. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 25 t/m 36 jaar uit Amsterdam, Almere, Rotterdam en Spijkenisse en een 25-jarige vrouw uit Deventer. Ze worden verdacht van phishing, internetoplichting en witwassen. Volgens de Belgische politie zijn er tientallen Belgische slachtoffers bekend die onder meer benaderd werden via mail, sms en WhatsApp. Met deze werkwijze zou de bende miljoenen euro’s hebben buitgemaakt.

Eén van de aangehouden verdachten blijkt nu dus volgens de krant rapper Chivv te zijn. De artiest heeft meerdere hits op zijn naam en heeft samengewerkt met bekende rappers zoals Lil Kleine. Inmiddels zou hij ook op vrije voeten zijn. Wat de precieze verdenkingen tegen Chivv zijn is niet bekend. Het onderzoek naar phishing is nog in volle gang.