© Politie

Politie wil spreken met anonieme briefschrijver inzake kofferbakmoord Stieltjeskanaal

De politie heeft in het onderzoek naar de zogenaamde kofferbakmoord op Ralf Meinema uit Klazienaveen, opnieuw een anonieme brief ontvangen. Het gaat inmiddels de derde brief.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Wat er in de brief staat wil het onderzoeksteam niet zeggen. Wel laten ze weten graag in contact te komen met de briefschrijver. Vermoedelijke is de laatste brief geschreven door een ander persoon dan de eerdere twee anonieme brieven.

Het lichaam van Ralf Meinema werd vrijdagmorgen 31 maart 2017 gevonden in de kofferbak van zijn Mercedes. Het voertuig lag op dat moment deels in het Stieltjeskanaal bij de gelijknamige plaats. Na de vondst heeft de politie een groot onderzoek ingesteld naar de moord.

In de auto die eind maart 2017 deels in het Stieltjeskanaal lag, is DNA aangetroffen. Het gaat om DNA van het slachtoffer, maar ook ander DNA. Het gevonden DNA komt niet overeen met DNA in de databanken. Dat kan betekenen dat degene die betrokken is niet eerder voor een ernstig misdrijf met politie en justitie in aanraking is geweest.

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de kofferbakmoord. De eerste verdachte werd in februari aangehouden en de tweede aanhouding vond in april plaats. Beide mannen zijn inmiddels op vrije voeten en alleen één van de twee wordt nog gezien als verdachte. Het onderzoek is in volle gang en het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.