Anonieme tip leidt naar illegale gokpraktijken, Kamagrapillen en grote hoeveelheden cash

De politie heeft na een anonieme tip woningen doorzocht in een woontoren in Rotterdam. Hierbij werden onder meer illegale gokpraktijken en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van een anonieme melding startte de politie een onderzoek. Dat onderzoek leidde afgelopen dinsdag tot een instap in meerdere woningen in de woontoren aan het Marconiplein. De doorzoekingen werden in de nacht van dinsdag op woensdag uitgevoerd. Het gaat om een gezamenlijke actie van politie en de gemeente Rotterdam.

In één van de woningen werden ongeveer 20 personen aangetroffen die zich bezighielden met illegale gokpraktijken. Zij zijn niet aangehouden. Hun gegevens zijn genoteerd en hun rol wordt nader onderzocht. Als dit onderzoek is afgerond, wordt bekeken welke strafrechterlijke en bestuurlijke maatregelen op hen van toepassing zijn.

Bij de actie nam de politie behalve een flink hoeveelheid aan contant geld in beslag maar troffen agenten ook honderden Kamagrapillen. Deze zijn ook in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.