Anonieme tips leiden naar verdachte drugshandel, Rolex horloges en 1,5 miljoen cash en crypto

De politie heeft na anonieme tips een verdachte van drugshandel gepakt met ruim 1,5 miljoen euro aan contanten en crypto.

Naar aanleiding van binnengekomen tips en onderzoek van de politie, kwam de 24-jarige man uit Bussum in beeld in verband met drugshandel. Dit onderzoek is volgens een woordvoerder aangevuld met informatie uit gekraakte telefoonberichten. Uit de chatgeschiedenis van de 24-jarige man blijkt dat hij zich vermoedelijk bezig had gehouden met het kopen, verkopen en/of leveren van verschillende soorten (hard)drugs.

De politie kwam dinsdag in actie en heeft drie woningen in Hilversum, Bussum en Lopikerkapel doorzocht. Tijdens de doorzoekingen vond de politie partijen drugs, een stroomstootwapen en een bedrag van maar liefst 1,4 miljoen euro euro aan contant geld. Naast het contante geld is er voor ruim 134.000 euro aan cryptovaluta in beslag genomen. Verder heeft de politie twee personenauto`s en twee Rolex horloges in afgepakt. De 24-jarige man is aangehouden in Lopikerkapel. Hij zit vast inzake drugshandel en witwassen. De politie doet verder onderzoek.