Anonymous vs. IS © screenshot

Anonymous gaat (online) oorlog voeren tegen IS

Na de Verenigde Staten, Frankrijk en nog een hele rits aan landen heeft Islamitische Staat (IS) er na de aanslagen in Parijs nu een nieuwe vijand bij. Want hackersgroep Anonymous heeft de oorlog verklaard aan IS of DAESH zoals ze in arabische landen genoemd worden.

Anonymous heeft een video gepubliceerd waarin ze de oorlog verklaren aan IS. “dschap. „Anonymous gaat wereldwijd achter jullie aan. “We zullen de grootste operatie ooit lanceren tegen jullie”, klinkt het in de boodschap. „Anonymous gaat wereldwijd achter jullie aan. Weet alvast dit, we gaan jullie vinden en we laten jullie niet ontsnappen.” Aldus Anonymous.

De hackers gaan een lijst van twitteraccounts publiceren die in naam van IS propaganda verspreiden. Naar eigen zeggen zullen ze hun grootste operatie ooit lanceren en grote cyberaanvallen plegen op IS. Of ze hier in Raqqa en omstreken echt wakker van liggen is maar zeer de vraag. Na bommen op hun hoofd kunnen ze een cyberaanval hier en daar wel hebben. Maar we zullen zien waar Anonymous mee gaat komen.