Anouar B. in staat van beschuldiging gesteld inzake dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt

Er is onlangs opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. Volgens het (papieren) Parool en Crimescene.PRO zou het gaan om de 32-jarige Anouar B.

Bij de dubbele liquidatie op 29 december 2012 kwamen Saïd El Yazidi & Youssef Lkhorf om het leven nadat ze onder vuur waren genomen door meerdere schutters met automatische wapens.

De 32-jarige B. zou behoren tot een beruchte familie waarvan de politie recent verschillende mensen heeft aangehouden bij invallen in Amsterdam en Rotterdam.

Bij die doorzoekingen vond de politie een grote hoeveelheid contant geld, een vuurwapen, munitie en verscheidene wikkels met cocaïne. Dit alles werd direct in beslag genomen.

Eerder werd al een verdachte aangehouden in verband met de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Toen werd de 24-jarige Adil A. aangehouden door een arrestatieteam (AT). A. probeerde nog te vluchten door in het ijskoude water te springen en naar de overkant te zwemmen. Dit lukt hem, wonderbaarlijk, ook nog. Daarop klimt hij de kant op en probeert weg te komen waarop een agent van het AT hem in zijn been schiet. Daarop zakt hij in elkaar en kan hij worden aangehouden.

Na zijn aanhouding verricht de politie een aantal doorzoekingen. In het huis van een 19-jarige vrouw werd een waar wapenarsenaal aangetroffen. Daar vond de politie verschillende automatische vuurwapens, bijbehorende munitie en enkele kogelvrije vesten.

Alle aangehouden verdachten zitten, zoals dat heet, nog in alle beperkingen en mogen derhalve alleen contact hebben met hun advocaat.