Antidrugsbaas uit Finland blijkt grote hypocriet

De voormalige chef van de antidrugseenheid in de Finse hoofdstad Helsinki blijkt zelf nogal een hypocriet te zijn aangezien hij nu zelf veroordeeld is voor datgene waar hij jaren zogenaamd tegen heeft gestreden, de smokkel en handel in drugs.

De verdachte, Jari Aarnio, staat terecht omdat hij bijna 1.000 kilo hasj uit Nederland naar Finland zou hebben gesmokkeld. Toen collega’s een onderzoek instelden naar het transport probeerde hij dat tegen te houden. Aarnio werd in 2013 aangehouden.

In totaal heeft justitie 29 aanklachten voorbereid tegen de verdachte. Het gaat om onder meer om corruptie en drugshandel. Verder wordt de chef beschuldig van het blokkeren van het onderzoek en van het seks hebben met een prostituee tijdens diensturen. Alsof dat niet erg genoeg is, wordt hij ook beschuldigd van het stelen van haar geld. De verdachte is dus van het plezier hebben en niet betalen. Behalve de gevallen chef staan zestien anderen terecht inzake drugshandel, waaronder vijf andere politiemannen.

De voormalige chef van de antidrugseenheid is vandaag veroordeeld tot dertien jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij drugssmokkel en -handel.