De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van apparatuur tijdens een onderzoek op een plaats delict in Zwolle.

De afdeling forensische opsporing was op maandag 28 oktober bezig met een onderzoek aan de Vrouwenlaan in Zwolle. Hier werden wapens veiliggesteld en gefotografeerd. Bij terugkomst op het bureau ontdekte de rechercheur dat de camera en de koffer met verpakkingsmateriaal verdwenen waren.

De agent keerde direct terug en ontdekte dat de fotoapparatuur niet op de plaats delict meer lag. Het is niet duidelijk of de spullen zijn weggenomen op het moment dat de man nog aan het werk was of dat hij ze is vergeten en deze na zijn vertrek zijn gestolen. Het SD-kaartje bevatte foto’s van een voertuig in een ander onderzoek en foto’s van de aangetroffen wapens in het onderzoek in Zwolle.

Op de gegevensdragers stonden foto’s van twee onderzoeken, hierdoor is er sprake van een datalek. Dit is gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens. Ook is er een melding gedaan bij de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie.

Recent vergat een rechercheur in Deventer ook een koffer met verpakkingsmateriaal voor sporenonderzoek. Deze werd gelukkig snel teruggebracht door een alerte omstander. Het feit dat er in korte tijd twee keer goederen zijn achtergebleven, maakt uiteraard dat intern extra alertheid wordt gevraagd om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen.