Foto ter illustratie.

Apple AirTag in koffer leidt politie naar woning bagage afhandelaar met nog meer buit

Een Apple AirTag heeft de Amerikaanse politie geleid naar de woning van een bagage afhandelaar. Daar werd een partij buitgemaakte goederen aangetroffen.

Volgens The New York Times kwam de zaak aan het rollen nadat een passagier op 14 juli naar de luchthaven Destin-Fort Walton Beach in Florida vloog. Eenmaal aangekomen kreeg de vrouw haar bagage niet terug. Ze had wel een Apple AirTag waarmee de koffer gevolgd kon worden.

Het gaat om een apparaatje dat iets groter is dan een 2-euromunt en constant bluetooth-signalen uitzendt. Elke iPhone kan het bluetooth-signaal van iedere AirTag opvangen en stuurt dan een melding met de locatie naar de eigenaar. Twee weken na de verdwijning van de bagage kreeg de vrouw een melding dat haar AirTag geregistreerd was in een stad vlakbij de luchthaven. De informatie deelde het slachtoffer met de politie.

Na wat recherchewerk kwam de politie uit bij een bagage afhandelaar die werkzaam was op de luchthaven. Bij een huiszoeking troffen agenten niet alleen de koffer met AirTag maar nog meer gestolen goederen van andere passagiers. Het ging om meer dan 15.000 dollar aan buitgemaakte spullen, zoals zonnebrillen en sieraden.