Apple Store in Amsterdam blijft tot maandag gesloten na gijzeling gewapende crimineel

De Apple Store in Amsterdam blijft na de gijzeling tot zeker maandag gesloten.

Dat heeft het bedrijf op de website van Apple bij de openingstijden van de winkel gemeld. Vanaf maandag is de winkel weer open van 10.00 uur tot 20.00 uur. De politie doet ondanks de door van de gijzelnemer nog steeds onderzoek naar de gijzeling. Hierbij wordt onder meer gekeken naar een mogelijk motief van de dader, de 27-jarige Abdel Rahman A. uit Amsterdam.

Op dinsdagavond kwam er bij de hulpdiensten melding binnen van een overval op het Leidseplein. Ter plaatse bleek het te gaan om een gijzeling in de Apple Store. Toen de politie arriveerde opende de dader vrijwel direct het vuur en schoot op de agenten. Er raakte niemand gewond. De man hield binnen mensen gegijzeld en eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta.

Na enkele uren vroeg de gijzelnemer om water en kreeg dit geleverd met een bomrobot. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en rende weg. De gijzelnemer rende achter hem aan en werd op dat moment door een auto van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangereden. Hiervan zijn beelden (klik hier) gemaakt.