Twee schutters schieten met automatische vuurwapens op de broers Yakhlaf op oudejaarsavond 2015. © screenshot

Arrestatie in gevangenis voor Mocro Maffia liquidatie met AK-47’s

De politie heeft in het onderzoek naar de Mocro Maffia liquidatie van Chahid Yakhlaf (27) op 31 december 2015, een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Rotterdammer die vastzit in de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn.

Eerder deed de politie al een aanhouding in het onderzoek naar de liquidatie op oudjaarsavond 2015. Een 22-jarige Amsterdammer werd afgelopen dinsdag aangehouden in Purmerend op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Naar aanleiding van de twee aanhoudingen heeft de politie doorzoekingen verricht in panden in Purmerend, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Hierbij werden onder meer peilbakens aangetroffen en in beslag genomen. Met de peilbakens kunnen voertuigen of objecten op afstand worden gevolgd. De aangetroffen peilbakens zullen door experts worden onderzocht.

Op 31 december 2015 werd het slachtoffer onder vuur genomen bij een camping in Kerkrdriel door twee mannen met automatische vuurwapens. Wonderbaarlijk raakte alleen Chahid Yakhlaf dodelijk gewond. Op beelden is te zien dat de schutters een kogelregen afvuren op de witte Mercedes van het slachtoffer en de twee inzittenden. In Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de moordaanslag. De uitzending leverde 15 tips op. Het onderzoek naar de liquidatie gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.