Arrestatie in Spanje voor poging tot moord bij Thialf stadion in Heerenveen

In Spanje is op verzoek van de Nederlandse recherche een 57-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot moord op Bert Jonker in januari van dit jaar bij het Thialf stadion in Heerenveen.

Op 7 januari 2017 werd het slachtoffer onder vuur genomen door een man. Uit onderzoek van de recherche kwam al snel de identiteit van de verdachte naar voren. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd de verblijfplaats bekend waarop op verzoek van de recherche de verdachte is aangehouden door de Spaanse politie.

De arrestatie van de verdachte in omgeving Barcelona was mede mogelijk door de inzet van het Nederlandse en Spaanse FAST-team van de politie. Het onderzoeksteam is nu in afwachting van zijn uitlevering.

FASTNL is een team van de Landelijke eenheid dat onder het gezag van het Landelijk Parket, verantwoordelijk is voor de opsporing van voortvluchtige verdachten en/of veroordeelden en onttrokken Tbs’ers en jeugd-Tbs’ers. Daarnaast behoort zij tot het ENFAST netwerk (European Network Fugitive Active Search Teams) en spoort op verzoek van buitenlandse FAST-eenheden voortvluchtige verdachten en/of veroordeelden in Nederland op.