Arrestatie in Suriname voor dodelijke schietpartij in Rotterdam na ripactie

In verband met een dodelijke schietpartij op 7 oktober 2015 aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam, heeft de Surinaamse politie een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid. De schietpartij zou te maken hebben met een wiet ripactie.

Het slachtoffer, Zoran Medak, werd doodgeschoten in het trappenhuis van de portiekwoning van zijn zus. De schietpartij zou te maken hebben met een drugsruzie om wiet. Medak hoorde hulpgeroep en werd op de portiektrap neergeschoten en overleed kort daarna.

Uitgebreid onderzoek van de politie leidde in 2015 en 2016 tot de aanhouding van drie van de vier verdachten. In maart 2017 legde de rechtbank in Rotterdam twee van hen een celstraf op van 8 jaar. Een derde verdachte werd veroordeeld tot 1 maand cel voor bezit van munitie en XTC-pillen.

De nu aangehouden verdachte, een 26-jarige Rotterdammer, vluchtte kort na de schietpartij naar Suriname en wist zich daar al die tijd schuil gehouden. Ondanks inspanningen van de Surinaamse autoriteiten kon de verblijfplaats van de verdachte in eerste instantie niet achterhaald worden.

De verdachte zit nu vast in Suriname. De Nederlandse autoriteiten hebben inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.