In het onderzoek naar de foute liquidatie op Stefan Regalo Eggermont begin juli op de Conradstraat in Amsterdam, is een arrestatie verricht. De verdachte is een bekende van de politie en zou tot het kamp van de geliquideerde Gwenette Martha behoren. Dit meldt Het Parool.

De aangehouden man is de 26-jarige E.L. L. werd aangehouden door de politie na een tip. In eerste instantie zat hij vast voor verboden wapenbezit nadat bij hem thuis een vuurwapen werd gevonden. Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut bleek dit het wapen te zijn waarmee Stefan Eggermont is doodgeschoten. Daarop werd E.L. aangehouden voor de moord op Eggermont.

De advocaat van L. ontkent dat zijn cliënt de schutter is geweest. Hij voldoet ook absoluut niet aan het signalement dat getuigen van de schutter gaven. Die hebben het over een lichtgetinte man. L. is zo donker als je kunt zijn.” Aldus de advocaat in Het Parool.

(UPDATE)

De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht laten weten dat de 26-jarige E.L. niet wordt gezien als schutter omdat hij niet voldoet aan het signalement.