In het onderzoek naar de moord op de 29-jarige Amsterdammer Hamdi Bilir in Rotterdam West is afgelopen dinsdag een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in september in Rotterdam.

Op 13 januari werden al twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Sliedrecht en een 36-jarige man uit Rotterdam. Beide worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij maar zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. Ze blijven wel verdachte.

Op 23 september kwamen Hamdi Bilir en zijn vrienden rond 17.20 uur aan bij eethuis Dürüm Evi. De mannen gaan binnenzitten en bestellen wat eten. Om 17.52 kwamen vanuit de richting van de Willem Beukelszstraat twee mannen aangelopen. Eén van de mannen liep naar het eethuis en schoot vanuit de deuropening een aantal kogels af op het slachtoffer. Hij werd door meerdere kogels getroffen en stierf ter plekke. Sindsdien is een team van rechercheurs bezig met het onderzoek naar de dodelijke schietpartij.

Op dinsdag 17 februari gaven politie en justitie namen en foto’s vrij van twee mannen uit Rotterdam die ook verdacht worden van betrokkenheid bij deze zaak. De namen en foto’s van deze verdachten zijn geplaatst op de Nationale Opsporingslijst.