UPDATE: Arrestatie na dodelijke schietpartij Amsterdam-West

De Amsterdamse recherche heeft in verband met een dodelijke schietpartij in de Ten Katestraat in Amsterdam-West een aanhouding verricht. 

Bij de politie kwam vrijdagavond rond 18.30 uur melding van een ruzie op straat gevolgd door een schietpartij. Drie personen raakte daarbij gewond. Twee van de gewonden vluchtten na het schieten naar de Hasebroekstraat. De drie gewonde mannen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen raakte ernstig gewond en is dezelfde avond overleden.

De politie kreeg informatie dat de schutter mogelijk op de vlucht was geslagen met een auto. Oplettende agenten zagen het betreffende voertuig rijden en hielden de bestuurder aan op de Admiraal de Ruijterweg. De man is vastgezet en zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek.

UPDATE: De politie meldt dat de opgepakte man inmiddels weer op vrije voeten is. Er wordt wel nog verder onderzoek gedaan naar zijn mogelijke rol bij het incident. De doodgeschoten slachtoffer is een 18-jarige jongeman en de twee gewonden zijn 22 en 24 jaar. Allen komen ze uit Amsterdam.